söndag 15 augusti 2010

Aria till min fitta!

Häromdagen så stödde jag upp en handspegel mittemot mitt underliv när jag skulle göra mina penetrationsövningar.

Jag har tidigare tittat på mina olika delar och hur de ser ut. Första gången gav det mig en känsla av kontroll. Jag såg de rodnader som finns där min vestibulit gör som mest ont.

Den här gången, andra gången, var som ännu en upptäcktsfärd. Jag upptäckte nya saker. Som att min fitta inte är så hårig som det ser ut uppifrån (jag rakar bara med apparat, låter lite stubb vara kvar för att behålla fuktigheten). Haha - det kändes som en sjukt skön befrielse på nåt sätt. Den kändes inte så ful och äcklig längre.

Jag läste en intressant post här (http://womentc.wordpress.com/2008/09/04/vaginal-lips/) som handlar om utseendet på ens underliv, speciellt då blygdläpparna. Så jag bestämde mig för att undersöka hur mina ser ut.

Jag vet ju på ett ungefär hur allt ser ut, men har liksom inte tänkt på det medvetet. Jag upptäckte att om jag viker ut mina inre blygdläppar så bildar de ett jättefint rosa hjärta. Det ser såååå fint ut! Jag blev glad, det gav mig en sån härlig känsla att upptäcka skönhet i nåt som jag skämts för, ibland hatat, ibland straffat, nåt som jag inte känner speciellt väl, en del som stundtals varit utanför mig på nåt sätt. Det kvinnliga underlivet är nåt som inte pratas så mycket om, det är så mystiskt, så många skrymslen och vrår, så undangömt. Det är inte lika enkelt och rättframt som manligt underliv. Det känns skönt att ha avmystifierat det, gjort det verkligt och vackert.

Läs också denna post (http://womentc.wordpress.com/2008/03/27/vaginismus-and-orgasm/) som enligt mig har en viktig poäng förutom det att kvinnor med vestibulit och vaginism (självklart) kan få orgasmer. Den poängterar också att det manliga könsorganet/underlivet består av en del som används för flera funktioner (orgasm, fortplantning, att kissa). Det kvinnliga könsorganet/underlivet är uppdelat olika specialiserade delar som var och en utför de funktionerna jag nämnde. Det är en intressant och viktig skillnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar